Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lugnande besked från Myhrer

André Myhrer föll, fördes till sjukhus, undersöktes – och gav lugnande besked.

Smällen mot knäet äventyrar inte jakten på en ny slalommedalj för OS-trean från Vancouver.

Slalomesset André Myhrer föll under söndagens träningspass i norska Trysil – där landslaget förbereder sig för OS i Sotji.

Enligt TV3:s reporter på plats grenslade OS-trean från Vancouver en port i slutet av ett träningsåk, och skadade knäet. Myhrer fördes till sjukhus för undersökning.

– Det kan vara en vridning, det kan vara en menisk, men också bara en smäll på knät, sade tränaren Johan Brolenius till TV3.

Myhrer gav dock snart lugnande besked.

– Jag vet inte själv än vad det är. Jag sitter här med högläge, men jag tror inte att det är någon fara med knäet, sade han till aftonbladet.se.

Myhrer som i vinter varit som bäst tvåa i världscupen vet inte vad som gick fel:
– Det var i slutet av banan. Tror att jag grenslade och landade på huvudet. Jag fick lite ont i knäet precis efteråt, men smärtan har försvunnit. Det är ingen fara. Jag fick lite skrapsår på näsan och munnen, sade han.

Senare på söndagen bekräftades de positiva rapporterna.

"Vi har undersökt honom och det är en lättare mjukdelsskada, absolut ingenting allvarligt", sade det alpina landslagets fysioterapeut Ulf Ackerblad i ett pressmeddelande.

Enligt landslagsledningen kommer Myhrer att fortsätta sin uppladdning mot OS enligt plan, vilket innebär att han efter måndagens vilodag återupptar träningen på tisdag.

"Det är inga som helst problem. Jag har pratat med tränarna som är på plats och vi följer den plan som är gjord sedan länge", sade sportchefen Anders Sundqvist.

Herrarnas OS-slalom avgörs den 22 februari, som det alpina programmets sista gren.
Myhrer anländer till Sotji den 14 februari.