Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lugn valborgshelg för polisen i Söderhamn

Inbrott, bensinsmitning och skadegörelse är några av de brott som anmäldes till polisen efter helgens valborgsfirande.

Tankade och drog

Under fredagen utsattes OKQ8-macken i Tönnebro för en tjuvtankning. En övervakningskamera ska ha fångat hur en bilist rullade in till pumparna och fyllde upp fordonets tank med bensin till ett värde av 498 kronor.

Men i stället för att betala för drivmedlet lämnade bilen området. Polisen kommer att ta del av mackens övervakningsfilm för att se om det går att knyta någon till brottet.

Läs också: Brand i soprum i Söderala – andra tillbudet på samma dag

Skrapade bort billacken

En bil som stod parkade vid Lerviksberget i Sandarne drabbades under helgen av en skadegörelse. Någon gång mellan den 27-28 april ska någon okänd person ha gjort en två decimeter lång repa på höger dörr.

Läs också: Körde över 150 förbi barn på 50-sträcka - föraren greps och anhölls

Krossade fönster till fritidshus

Ett fritidshus i Hagalund, strax öster om Söderhamn, utsattes under natten mot lördagen för ett inbrott. Det var efter att bostadens larm hade aktiverats som det kunde konstateras att någon hade krossat ett fönster i ytterdörren.

Vid anmälningstillfället var det oklart om någonting hade stulits vid inbrottet.

Inbrottstjuv fick med sig verktyg

Diverse verktyg stals vid ett inbrott i ett garage längs Sundsbrovägen i Söderhamn. Stölden ska ha skett någon gång mellan den 29-30 april.

Läs också: Lugn valborgshelg för polisen i Hudiksvall

Entrévärd bestulen vid stök

En person som arbetade som entrévärd vid pizzerian i Sandarne fick sin mobiltelefon stulen under natten mot lördagen. Stölden inträffade när entrévärden ska ha lagt ifrån sig sin telefon för att hjälpa till att avvisa en gäst.

Ung kvinna misstänks för drograttfylleri

På valborgsmässsoafton stoppadepolisen en bilist som färdades längs Södra Tvärleden i Söderhmn. Bakom ratten satt en kvinna i 18-årsåldern som visade tecken på att vara påverkad av narkotika. Hon misstänks nu för drofrattfylleri, narkotikabrott genom eget innehav samt olovlig körning. Även kvinnans medpassagare misstänks för brott då hon ska ha tillåtit den olovliga körningen.

Läs mer: Ung kvinna körde bil utan körkort och med narkotika i kroppen