Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lugn marknad med stor handel

Marknadshelgen betecknas av polisen som lugn. Knallarna var nöjda med kommersen.

Bortsett från ett bråk i fredags kväll var marknaden lugn och enligt både myndigheter och arrangörer mycket lyckad.

– Det var några stökiga ungdomar som slogs i fredags, men jag har inga detaljer kring det nu, säger Josef Viklund, chef för brottsförebyggande enheten Norra Gävleborg.

Traditionellt är just fredagen den stökigaste kvällen, men det fanns många ordningsvakter ute, liksom polis, socialarbetare och föräldrar som nattvandrade.

– Med facit i hand är det inte något akut läge, summerar Josef Wiklund.

Marknadsgeneral Hasse Bäckström är mycket nöjd.

– Framförallt med vädret. Det var en tveksam prognos och det såg inte så bra ut i fredags. Men lördagen var en kanondag. Det var länge sedan det var så mycket folk ute en enskild dag, konstaterar han.

Både han och knallarna konstaterar att folk lättat på plånboken. I kombination med att man nu haft fler karuseller än någonsin betyder det att de tre arrangörsklubbarna, Strands IF, HUFF och HIF kommer att få dela på över 200 000 kronor var.

Två jubiléer ägde samtidigt rum, lite i det tysta. Hasse Bäckström firade 30 år som marknadsgeneral och Glysis 20-årsjubilerade som marknadsplats.

– Vi är jättenöjda och det har fungerat fantastiskt bra. Vi har arbetat målmedvetet med att bli lite bättre för varje år och nu har vi nått väldigt långt, tycker Hasse Bäckström och tillägger att marknadsbesökarna visat stor köpkraft, knallarna har trivts och att det finns anledning att vara stolt över marknaden.

Något man ska fundera över är om det går att förbättra promenaden. Den är smal och proppas lätt igen när det är mycket folk. Som störst är trängseln mellan tolv och tre på lördagseftermiddagen.

– Då kan det bli nästan snudd på gränsen till panik, konstaterar Hasse Bäckström.