Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Luftkvalitén ska mätas snarast möjligt

Nu ska det göras mätningar av luftkvalitén i Rengsjö skola – så fort det är praktiskt möjligt.

Det beskedet fick skolans föräldraråd från kommunens tekniske chef Anders Aune vid ett möte på tisdagskvällen.

Det finns en stor oro bland föräldrarna för miljön i skolan, efter fukt- och mögelskador i två omgångar efter ombyggnaden av skolan 2009.

- Det är klart att de vill veta hur luftkvalitén är. Föräldrarna krävde en mätning nu och ytterligare en när ventilationen fungerar. Både elever och personal känner ju besvär, säger skolans rektor Gun–Marie Tyve, som var med på mötet.

Beskedet från tekniske chefen Anders Aune var att mätningar nu ska göras för att konstatera eventuellt svartmögel eller andra partiklar i luften – och att ett välrenommerat företag i branschen ska utföra mätningarna.

Gun-Marie Tyve konstaterar att det har gjorts omfattande åtgärder för att komma till rätta med fukt- och mögelskador på skolan:

- Det har rivits väggar och bytts material på flera ställen. Och vi har fått besked om att det inte finns mögel kvar i väggar och golv.

Under sex veckor i våras höll gympasalen stängd i samband med sanering och fritidsbarnen evakuerades till gamla prästbostaden.

Men problemen med ventilationen finns kvar – liksom oron för hur luften påverkar hälsan.