Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Luften gick ur Söderhamn

Söderhamns FF:s hysteriska vårform kom av sig.
DM-finalen var riktigt jämn i en halvlek, men sedan kom Hudiksvalls segerryck.
– När de satte trean var det lite proppen ur, säger Terje Weijl.

Nykomlingen Söderhamns FF är obesegrade och ligger på fjärdeplats i tabellen i division 2 Norrland efter sju omgångar. Men medvinden från seriespelet höll inte i sig när det skulle göras upp om titeln bäst i Hälsingland.

– Vi ville prova något nytt och gick ner på en trebackslinje för att överraska dem lite grand. Men det föll väl inte ut riktigt som vi hade tänkt oss, tyvärr, säger Terje Weijl som fick iklä sig den ovana rollen som förlorare.

Efter en blixtrande inledning med ett mål åt vardera hållet efter bara sex minuter blev det en halvlek som präglades av ganska öppet spel och en hel del målchanser.

Omar Guidjis kvittering på nick kom efter en frispark från Simon Åberg. Och det var just efter fasta situationer som SFF skapade de vassaste lägena. Först hade Simon Åberg en nick tätt utanför och sedan var Adam Jonsson nära att hitta rätt efter en frispark, men fick inte träff med huvudet.

I stället fick SFF smaka på sin egen medicin när Niclas Lindh höll sig framme efter en hörna bara någon minut innan pausvilan.

– Ja verkligen. Det var ett par frisparkar och hörnor som var på väg in. Men tyvärr så studsade det inte riktigt med oss. Men sedan straffade Hudik oss på samma sätt. En jättefin hörna, men det var svårt. Emil Oremo blev trängd och Emil Johansson också, säger Terje Weijl.

Hemmalaget tappade matchen när Johan Brolin fick göra två mål (en nick och en i öppet mål) inom loppet av fyra minuter av den andra halvleken.

– Vi försökte sedan gå fram och kvittera till 2–2 direkt i början av andra och när de satte trean var det lite proppen ur, säger Terje Weijl som ändå svarade för ett gott dagsverke på mittfältet innan han blev utbytt med kvarten kvar.

Det kändes som luften gick ur er då?

– Ja, lite. Men det är dåligt av oss att vi faller igenom som vi gör. Vi slog bort för många passningar. Det studsade lite emot, men samtidigt gjorde Hudik det jäkligt bra också, säger Weijl.

Sista halvtimmen blev det av förklarliga skäl lite mer oordnat spel i väntan på slutsignalen. När hurraropen lagts sig kan Hudiksvalls FF se fram emot en plats i Svenska cupen till hösten mot division 4-laget Östavall från Medelpad. För SFF väntar helt andra uppgifter redan på söndag mot serieledaren Ånge.

Hur mycket fanns den matchen i huvudet?

– Det sitter i, men vi ska inte skylla på det. Det är många spelare som spelat alla serie- och DM-matcher. Det är klart att det påverkar. Men vi visste om förutsättningarna, säger Terje Weijl.