Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lubbe om Rådis: ”Det fanns de som ville slå ut all inredning”

Erik "Lubbe" Persson hade en hel del förslag angående Rådhuskonditoriet att ta ställning till, eller vad sägs om idéer som att göra om konditoriet till lyxrestaurang?

Rådhuskonditoriet har stått tomt sedan början av förra året. Under några månader efter att Erik "Lubbe" Persson köpte fastigheten tillsammans med Arne Häggeborg och Tomas Häggeborg har flera spekulanter hört av sig till honom.

Läs mer: De har köpt Rådhuskondis – vill arrendera ut kaféet

Intressenter har kommit med förslag om tänkbara verksamheter i en strid ström.

Seriösa planer som att riva ut allt det gamla och göra om lokalen till lyxrestaurang, eller att göra om huset till en party- och festrestaurangvåning har ägarna haft att ta ställning till.

– Jag har tagit emot alla möjliga konstiga idéer, säger Erik Persson.

Då öppnar Rådis – utan jordgubbar i november

Men för honom var det aldrig tal om att förändra det anrika kaféet. Valet på Närjord med det lokala och hållbara i fokus tilltalade honom. Han tror att föreningens idé kan växa och att den kan hålla i framtiden.

– Det här är skönt det, det har stått tomt ett antal månader. Vi tycker det är en rolig idé, de känns ansvarstagande och de har resurser, säger Erik Persson.

Läs också: Sista veckan för Rådhuskonditoriet

Under de månader som gått inser Erik Persson att köpet innebär en hel del förpliktelser.

– Det är många som tycker och vill och har en relation till stället. Vi och föreningen ska varsamt försöka spara känslan som de flesta har, säger han.