Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Louise Wedin bäst i Hälsingland när Järvsöslalom firade 80 år

I helgen var Järvsö IF arrangör av Sverigecupens finalhelg, med tävling nummer elva och tolv. Där korades topp sex i dam- och herrklassen.
Louise Wedin från Edsbyn slutade på en total fjärdeplats i cupen.

Det var inte bara Sverigecupens finalhelg som Järvsö IF arrangerade i helgen. Det var också 80-årsjubileum för tävlingen Järvsöslalom som man körde första gången 1937. 80 år firar även Järvsöbacken under vintern 2017, nämligen 21 mars.

I lördagens tävling blev Louise Wedin, Edsbyn, bästa åkare från Hälsingland. Drygt två sekunder bakom segrande Elsa Fermbäck, Vemdalen, slutade hon på åttondeplatsen. Något bättre gick det i söndagens tävling Alpsvängen. Differensen till segraren var något mindre och med mindre än sekunden till pallen blev Wedin femma.

Helgens tävlingar gav Edsbyns talang 32 respektive 45 poäng i cupens sammandrag. Den skörden gjorde att hon landade på en slutlig fjärdeplats med 354 poäng. Hilma Lövblom, Täby, vann cupen med 458 poäng.

På herrsidan var det idel norrmän i toppen av resultatlistorna från Järvsöslalom och Alpsvängen. Bästa åkare från Hälsingland var Jonathan Skörelid, Bergsjö-Hassela, som i Jävsöslalom slutade 21:a. I Alpsvängen körde alla hälsingeåkare på herrsidan ur.