Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Louise på sitt livs äventyr

Helgens största idrottsfest är elitloppet som körs på Solvalla.
På plats finns också 12-åriga Louise Rohdin-Persson från Arbrå med sin ponny Pondus Z.
– Vi kör vårat lopp kvart i nio på morgonen, men det är nog mycket folk redan då, så jag är jättenervös, säger Louise.

Under elitloppsdagen händer det någonting varje timme. Portarna in till Solvalla öppnas redan klockan åtta, och för att publiken ska roas hela vägen fram till att stjärnhästarna börjar röra på sig på eftermiddagen körs det trav hela dagen.

Först ut är ponnyerna.

– Det ska bli kul att se hur det fungerar på stallbacken och se alla stjärnor. jag har varit på Solvalla en gång tidigare och kört i ett Agria-lopp, men då kom jag sist. Så hoppas det går bättre nu, säger Louise.

För att vara med i helgen krävdes det att Pondus Z hade minst 15 000 kronor insprunget. Det klarade han med 50 kronors marginal.

– Vi hade flyt där. Att de har en sån gräns är för att de bästa ska komma med. Men jag tror inte vi har någon chans. Huvudsaken är att vi får en bra tid och att vi inte blir diskade, säger Louise.

Louise och Pondus Z åker ner till Stockholm redan på lördag för att göra sig hemmastadda. Sedan blir man kvar hela söndagen, för vem vill missa elitloppet om man redan är på plats?

– Det är jättemånga bra hästar som gått jättebra tider. Jag skulle då inte spela något, säger Louise.…

 

– Jag tog ponnylicens när jag var åtta år, men vi har haft hästar sedan jag var liten. Så det var ganska naturligt att jag skulle börja köra.…

 

– Det hoppas jag att jag kommer att göra, det är jättekul med trav.