Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lotter och kycklingar på välbesökt påskbasar

Det tog 25 minuter, sedan gapade bordet med bröd och kakor tomma.

Annons

Husmodersföreningens påskbasar på Vargen var som vanligt välbesökt. För 34:e året i rad kom folk för att köpa dukar, stickade sockor och hembakt.

Berit Norin, Söderhamn, vrider och vänder på en färgglad stickad sittdyna. Hon är medlem i föreningen och har sett en del av verken förut, men sittdynan är ny för henne. Jonna André, föreningens kassör, tar emot betalningen.

– Vi är tio stycken som ses och stickar varje vecka, vi har jobbat hårt för att hinna klart till påskbasaren, säger Jonna André.

Syskonen Anna, 6, och Arvid, 6, Pichl från Uppsala är hos mormor och morfar Ulla och Göran Fredriksson på påsklov. De är djupt koncentrerade medan de kontrollerar lotterna de nyss köpt. Två vinster var blir resultatet, Arvid visar glatt upp tvålar medan Anna viftar med en dammvippa från prisbordet.

Inger Borgman och Gun-Britt Åstrand säljer bakat. Efter 25 min är både bröd och kakor slut.

– Vi har slut på nästan allt! utbrister Inger Borgman.