Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lottaboden får ny utmärkelse – Sveriges bästa landskapsmat 2015: "Jättekul att få uppskattning"

Lotta Persson från Lottaboden har ännu en gång prisats för sina produkter. Den här gången är det hennes blåbärssylt som har fått utmärkelsen Sveriges bästa landskapsmat 2015.– Jag är jätteglad, säger hon.

Lotta Persson och Lottaboden i Los har åter igen belönats med en utmärkelse. Nu var det hennes blåbärssylt som fick stå i centrum då den tilldelades utmärkelsen Sveriges bästa landskapsmat 2015 med motiveringen:

Goda är alla Hälsingebär, men aldrig godare än just så här/ Husmansbord.

– Det känns jätteroligt att få den här utmärkelsen. Det är jättekul att få uppskattning och det blir som en morot att köra på lite extra, säger Lotta Persson.

Se också: Läsarbild: Lottaboden firades för 20 år

Läs också: Servicepunkt i Los ska öka tillgängligheten för byborna

Husmansbord samarbetar med Stockholmsmässan och återkom för tredje gången till mat- och dryckesmässan GastroNord i Stockholm för att dela ut utmärkelsen Sveriges bästa landskapsmat.

– Husmansbord är en slags talangjakt. Det kanske finns nyheter eller bortglömda läckerheter som skulle kunna attrahera fler, säger Pelle Agorelius på Husmansbord.

Läs även: Lokala producenter vann guld i nordisk konkurrens: "Superroligt"

Lottaboden fick dela utmärkelsen med ett antal andra produkter som till exempel Strutsleverpaté från Sahlins Strunts i Borlänge och NLF SEden AB:s Älgörtsglögg från Medelpad. Därmed får produkterna märkas med Husmansbord.

Konsumentminister Per Bolund och gastronomen, kultur- och näringslivshistorikern Edward Blom delade ut diplomen och hyllade pristagarna under mässan