Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lotta vågar i boden

/
  • Lotta Persson, årets kvinnoföretagare, uppmuntrar till företagande på glesbygden. För henne vore ett större ställe inte ett alternativ.

Lotta Persson rekommenderar fler att våga satsa på företag i glesbygden. Det är möjligt och vem som helst kan göra det.

– Det gäller bara att tro på det man gör, vara envis, drivande och inte påverkas så mycket utifrån – köra sitt eget race.

Annons

Lotta Persson på Lottaboden som blev årets kvinnoföretagare skulle inte kunna tänka sig att driva sitt företag annat än på glesbygden. Just det – att hon visat att det går att få ett företag lönsamt på en mindre ort, var en stor del i att hon vann Centerkvinnornas utmärkelse.

– För mig skulle det inte vara möjligt att göra det jag gör i en större stad. Jag behöver lugnet runtomkring mig, för inuti är det kaos, skrattar hon.

Just för tillfället är det julförberedelser som gäller för Lotta. Det ska kokas glögg, ordnas med blombeställningar och i allmänhet ordna inför högtiden.

Framtiden är något som hon inte tänker på så mycket. Hon tar en sak i taget – i alla fall i teorin.

– Idéer har man ju. Jag tror det är viktigt att man har många idéer som snurrar omkring däruppe, då är chansen större att någon av dem tar form, säger Lotta och fortsätter:

– Det jag vet ska hända är att vi ska bygga en veranda där hemma. Inglasad och varmbonad så att vi kan ha servering för kunder även under vintern.

Det finns också funderingar på att införa ett gårdsvin, och förra året startade Lotta en röjningsfirma som ett dotterbolag till Lottaboden.

– Det är spännande och något jag vill lära mig mer av.

– Jag är nyfiken på att se vad jag klarar av. Man vet inte vad man kan förrän man har provat, och går det inte bra, så gör det inte det helt enkelt.

Mycket med Lottaboden har förändrats genom åren, och efter 17 år tycker Lotta fortfarande att det är kul.

– Givetvis är det roligt, det är väl därför man håller på.

Annons