Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Löthstam: ”Jag skulle ha formulerat mig annorlunda”

Svar till Vårdnadshavare (
27/4
) i Bjuråker från Mikael Löthstam (S):

Jag är den förste att medge att jag skulle formulerat mig annorlunda när vi besökte skolan i Friggesund och pratade med eleverna i år 3 med tanke på hur eleverna reagerat på delar av det jag sa, vilket inte var min mening.

Det finns ingen motsats i om man är bor på landsbygd, tätort eller stad. Oavsett var man väljer att bo finnas det för och nackdelar. Att Hudiksvall behöver växa som stad backar jag inte en tum på, men inte på grund av att befolkningen på landsbygden ska minska. Målsättningen är att det sker genom inflyttning till kommunen och att fler väljer att bo kvar. Något som skulle vara positivt för kommunens långsiktiga utveckling.

När vi efter valet övertog den politiska ledningen togs tidigt ett beslut att tillsätta en politiskt sammansatt grupp med representanter från alla partier med syfte att arbeta med landsbygdsutvecklingsfrågor. Gruppen har träffat ett antal byalag/föreningar, möten som varit bra och givande. Med utgångspunkt i det arbetet, blir det intressant att följa det arbete som påbörjades i Bjuråker. Här redovisar jag några av de satsningar som gjorts hittills: Ökat stöd till butiker i landsbygd, ökat investeringsmedlen till bredbandsutbyggnad, ökat anslagen till idrottsföreningar med egna anläggningar, investeringsmedel till en service, demokrati och bokbuss. Man önskar att det vore mer, men resurserna är inte oändliga. Förutom detta så arbetar vi med att utveckla flera olika tjänster för att förenkla och utöka servicen till invånare och företag, oavsett vart man bor och verkar. För kommunledningens del fortsätter arbetet med såväl landsbygds- som stadsutvecklingsfrågor.

Mikael Löthstam (S)

Kommunstyrelsens ordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel