Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Losborna satsar på egen vintervecka

Los har haft sin egen vecka under somrarna, men nu vill man skapa en ny tradition. På lördag drar bygderådet, föreningar och organisationer i bygden igång sin egen vintervecka.

Det är mycket som kommer att bjudas sportlovslediga och andra under nio dagar. Ett fullspäckat program har presenterats.

Starten sker på lördag, då Los-Hamra skoterklubb arrangerar sin traditionella skoterträff vid slalombacken. En teknikbana finns där skoterförare får testa sina körkunskaper. Knallar finns på plats och för intresserade bjuds på bandvagnsåkning. På kvällen blir det after skoter på Hembygdsgården.

På söndag finns möjlighet att följa Vasaloppet via storbildsskärm i gruvan. På kvällen visar bioklubben filmen Monica Z.

På måndag står Los-Hamra församling för arrangemanget, då det blir kyrkis i slalombacken. Skid- och pulkaåkare bjuds bland annat på korv och dryck. På kvällen blir det bastukväll för damerna vid Kvarnsjödammen och fritidsgården arrangerar en innebandyturnering för ungdomar.

Tisdagen har utlysts till Räddningstjänstens dag. Bygderådet har också kallat till stormöte på temat trafiksäkerhet.

En skotertur med grillning till Norrbyvallen står på programmet på onsdag kväll.

Kvällsarrangemang blir det också på torsdag. Bioklubben visar filmen Flygplan i gruvan. I kyrkan bjuder Los-Hamra församling på musik i vinterkväll, då kyrkokören framträder tillsammans med John Beck.

På fredag blir det skidskytte i Los. Det är Loos skytteförening som står för arrangemanget. Deltagarna får köra en bana runt centralskolan och skjuta med luftgevär under gymnastiksalen. På kvällen arrangeras isdisco på rinken vid skolan.

Lördagen ägnas åt angeltävling på Kyrkbytjärn.

Vinterveckan avslutas på söndagen med vintermarknad vid hälsingegården Lundbergs samt vinterkväll vid Nickelvallen, där allmänheten inbjuds att åka skidor, spark eller promenera runt en marschallbelyst bana.