Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Los imponerade på landshövdingen

/
  • Kommunalrådet Sören Görgård (C), Loosbagarn Örjan Persson och landshövdingen Barbro Holmberg hade roligt tillsammans under onsdagen.

Rymdkulor, Looslimpa och hallonmarmelad med choklad och chili. Det var några av de produkter som landshövdingen Barbro Holmberg fick stifta närmare bekantskap med under sin rundresa i Los på onsdagen.

Annons

Först på schemat stod ett besök på företaget Loostec. Tillsammans med ägaren Stig Halvarsson håller Erik Johansson, teknisk doktor, på att färdigställa små titankulorna som ska användas vid rymdforskning. 2014 ska tre av dem påbörja sin färd mot Merkurius.

– Det känns verkligen speciellt att hålla i en sådan här. Det är helt otroligt, säger Barbro Holmberg.

Nästa stopp var Loosbagarn, där landshövdingen med handen på hjärtat avslöjade att hon aldrig smakat Looslimpa. Därefter gick färden vidare till Lotta-Boden som Lotta Persson drivit sedan 1996. Och lågkonjunkturen till trots planerar hon återigen att utvidga. Allt som fattas för att ett nytt tillverkningskök ska byggas är ett svar från länsstyrelsen på en ansökan om företagsstöd.

– Mitt första intryck av den här bygden är att det finns många fantastiskt framgångsrika företagare som inte bara utvecklar sina verksamheter, utan även utvecklar bygden, säger Barbro Holmberg när hon summerar dagen.

Annons