Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Los-Hamra och Kårböle minskar

Los-Hamra och Kårböle är de enda församlingarna i Ljusdals kommun som inte ökade sin folkmängd under första halvåret i år.

Annons

I lördagens tidning berättade vi att Ljusdals kommun ökade sin folkmängd under första halvåret i år med 21 personer. Detta tack vare ett fint flyttnetto som vägde upp det minus på 75 som för få födslar i förhållande till antalet avlidna gav.

Det är församlingarna Färila, Järvsö och Ljusdal-Ramsjö som ligger bakom folkökningen. Ljusdal-Ramsjö ökade med 18 till 10 589 invånare, Järvsö med 5 till 4 338 invånare och Färila med 3 till 3 302 invånare. I Kårböle minskade invånarantalet med 2 till 132 och i Los-Hamra med 3 till 793.

Alla församlingar utom Kårböle (-1) kan visa upp ett positivt flyttningsnetto vilket behövs eftersom alla hade fler avlidna än nyfödda under första halvåret som statistiken omfattar.