Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Los-Hamra och Kårböle minskar

Los-Hamra och Kårböle är de enda församlingarna i Ljusdals kommun som inte ökade sin folkmängd under första halvåret i år.

I lördagens tidning berättade vi att Ljusdals kommun ökade sin folkmängd under första halvåret i år med 21 personer. Detta tack vare ett fint flyttnetto som vägde upp det minus på 75 som för få födslar i förhållande till antalet avlidna gav.

Det är församlingarna Färila, Järvsö och Ljusdal-Ramsjö som ligger bakom folkökningen. Ljusdal-Ramsjö ökade med 18 till 10 589 invånare, Järvsö med 5 till 4 338 invånare och Färila med 3 till 3 302 invånare. I Kårböle minskade invånarantalet med 2 till 132 och i Los-Hamra med 3 till 793.

Alla församlingar utom Kårböle (-1) kan visa upp ett positivt flyttningsnetto vilket behövs eftersom alla hade fler avlidna än nyfödda under första halvåret som statistiken omfattar.