Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Loreen nöjd med första repet

/
  • På onsdagen repeterade Loreen för första gången i Kristallhallen, den nybyggda arena i Azerbajdzjans huvudstad Baku där schlager-EM avgörs den 26 maj.
Foto: Andres Putting/EBU

Ändrade förutsättningar och bångstyriga producenter möter Loreen i Azerbajdzjan. Den svenska favoriten var ändå nöjd med sin första repetition.

- Jag har mer att ge, säger hon.

Annons

Klockan 13.00 lokal tid stod Loreen för första gången på scenen i Kristallhallen. Den nybyggda arena i Azerbajdzjans huvudstad Baku där Sverige förhoppningsvis ska vinna sin första seger i schlager-EM sedan 1999. Men först är det semifinal och innan dess måste Loreen få ordning på sitt nummer.
Christer Björkman leder Sveriges delegation i Baku. Han ger tummen upp för Loreens insats, men håller inte tillbaka sin kritik mot det tyska bolag som producerar sändningarna från Azerbajdzjan.
- Jag är extremt missnöjd med att de inte fick till det så att man såg snön i bild. Samtidigt är det första repdagen och vi kommer att få ordning på det här, säger han.
Ändring i numret
Av säkerhetsskäl har Loreen tvingats göra en mindre ändring i sitt nummer. I Melodifestivalen föll teatersnö över scenen under slutet av hennes framträdande. I Baku blir det uppehåll över scenen, men nederbörd över publiken och Loreen använder en effekt där stora LED-skärmar används för skapa illusionen av en snöstorm över scengolvet.
- Jag är inte jätteförtjust i LED för det bryter mot formen. Det ska vara organiskt och det blir det inte med LED. Snön är viktig för numret eftersom det skapar en så vacker melankolisk känsla. Vi håller på och arbetar med teamet här nu för att få fram ett bra alternativ, säger hon.
Bortsett från de tekniska problemen var Loreen nöjd med repetitionen.
- Det kändes stabilt. Jag fokuserade mycket på det tekniska och knappt någonting på min sång eller mitt uttryck. Det kommer att bli mer explosivt.
Favorit att vinna
Under våren har Loreen alltmer framstått som favorit till att vinna schlager-EM. På tisdagen höll hon presskonferens i Baku och det märktes tydlig att det finns ett stort intresse för den svenska artisten.
- Det var mer journalister på hennes presskonferens än på någon annan, hon får hela tiden höra att hon är favorit. Det är skönt för det skapar god stämning och gör att Loreen kan njuta och ge allt, säger Christer Björkman.
Carl Cato/TT Spektra
carl.cato@ttspektra.se

Mer läsning

Annons