Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Loosbagarn firar 100

/
  • – Jag upplever att vi bygger upp någonting riktigt fint, säger Jan-Eirik Johansen, VD för Loosbagarn.
  • Jan-Eirik Johansen, VD för Loosbagarn, höll tal dagen till ära.
  • – Hade jag skrivit ned 1000 saker jag trodde jag trodde jag skulle ägna mig åt i mitt liv, så hade inte detta varit med, säger Jan-Eirik Johansen, som nu är VD för Loosbagarn.
  • Många kom för att nyfiket lyssna på Jan-Eirik Johansens tal.
  • Plåten ger de karaktäristiska
  • Många brödälskare fanns i publiken.

Det började 1914 med en dröm och ett recept på en limpa. Sedan dess har företaget varit med om både konkurs och succé. Nu firar Loosbagarn 100-årsjubileum, full av framtidstro.

Annons

– Det känns stort. Det finns så mycket överlevnadskraft i det här företaget, det vill leva vidare, säger Jan-Eirik Johansen. Tillsammans med Olle Olmårs driver han sedan januari 2013 Loosbagarn.

Jubileet firades under lördagen med öppet hus på bageriet i Los, och det var över 300 personer som under dagen slöt upp för att smaka på bröden ut sortimetet, gå rundvandring och lyssna till Jan-Eirik Johansen tal om hur det egentligen är att driva ett anrikt bageri.

– Jag har aldrig jobbat med så lojala människor i hela mitt liv, säger han.

– Ludde startade det här med en dröm för 100 år sedan och när vi tog över blev kärlek och tradition ledorden för framtiden. Det är med stolthet som jag och Olle vill förändra och förnya, men också bevara det som är bra, säger Jan-Eirik Johansen, VD för Loosbagarn.

I dag finns 45 artiklar i bageriets sortiment, och det är särskilt efterfrågan på fikabröd som växer.

– Det går egentligen emot alla trender, så det är jätteroligt, säger Jan-Eirik. Men det är kanske för att vi inte snålar med det goda.

Annons