Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LOOS ska ta LBK tillbaka till elitserien

L.O.O.S – Ett nytt arbetsnamn inom Ljusdals BK som presenterades under en sponsorträff häromkvällen. L:et i L.O.O.S är lika med "Lillis" Jonsson, det första O:et, Oscar Jonsson och så S:et, esset Misha Svechnikov. Det andra O:et har varit hemma i Ljusdal för att träffa LBK, den färska svenska mästaren Oskar Robertson. Det här är en kvartett som LBK jobbar hårt på för att få hem. I år, eller nästa.

Det finns en önskelista över nya spelare i Ljusdals BK. Och högst upp på den står fyra hemvändare. Fyra spelare/ledare som man haft kontakt med ända sedan den nya resan startade på våren 2007. Det är den kvartetten som utgör L.O.O.S: Lillis (Jonsson), Oscar (Jonsson), Oskar (Robertsson) och Svechnikov, Misha i förnamn.

När det gäller Stefan "Lillis" Jonsson så är han just nu en arbetslös bandytränare på semester i Thailand, men han har tidigare deklarerat att han mycket väl skulle kunna tänka sig en roll i Ljusdals BK. LBK är ett av alternativen.

Ingenting är klart med de tre andra heller. Misha Svechnikov har kontrakt med Dynamo Moskva fram till den 30 april och ligger lågt tills efter det. Oscar Jonsson är kontraktslös i Hammarby IF. Han har pratat med Hammarby och han har varit hemma i Ljusdal och kollat på jobb. Det är den biten som först måste lösas innan Oskar funderar på en hemflytt.

Och det är just det här med jobb som är den springande punkten för hemvändarna. Det var också därför som LBK kallade sina stora sponsorer för att be om hjälp.

– Ni är väldigt viktiga för oss, dels för att ni stöttar oss, men också därför att ni har ett brett kontaktnät. Vi vill ha er hjälp med att hitta jobb till de grabbar som vill komma hem för att spela bandy, sa Michael Vallin.

Precis som Oscar Jonsson så är den nykorade svenska mästaren Oskar Robertson också kontraktslös. Han har förstås pratat med den klubb han senast tillhörde, Västerås SK/BK, och i går kom han hem till Ljusdal och lyssnade på vad LBK hade att säga.

– Vi har pratat flera gånger tidigare, men nu var det mer konkret. Jag har lyssnat på vad LBK hade att berätta och nu ska jag fundera och prata lite med de andra grabbarna. Jag flyttar ju inte hem ensam utan vill höra med Oscar, Misha och Lillis hur de tänker också, säger Oskar Robertson.