Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lönns stjärna klar för V75-final

/
  • Sören Eriksson kör Bachelores Dream som tränas av Bollnästränaren Thomas Lönn.

En seger i V75 och två segrar i ramloppen blev det för Bollnäshästarna på Bergsåker på lördagen.

V75-segern fixade Thomas Lönns Bachelores Dream. Stoet kördes som vanligt av Sören Eriksson och tog nu hem segern värd hela 100 000 kronor.

På tre starter har hon nu tjänat finfina 220 000 kronor.

Annons

Bachelores Dream fick ett fint lopp i andra ytter men knappa varvet kvar var Sören tvungen att ge sig ut i tredje spår då det kom hästar ute i spåren. Trots att stoet fick gå resten av loppet i tredje spår så kunde hon koppla greppet mitt på upploppet.

Ladies Man hade liftat med i rygg hela vägen och utmanade rejält men på nytt visade Bachelores Dream prov på sitt strålande löphuvud och kunde vinna säkert på 1.15,7/2140a och på toton delade hon ut 8,29 i vinnarodds.

– Jag blev tvungen att gå iväg om vi skulle vara med och köra om segern. Andra ytter är lite negativt på det sättet att man ofta är den som får gå först men med tanke på att hon går hela vägen in i mål så var det inte mycket att tveka på, berättade Sören om taktikvalet.

– Även om vi blev hängande i sista svängen så kändes det att jag hade mycket att köra med. När man begär det där extra av henne så tar hon alltid i och hon tog nu i för fullt hela vägen in i mål. Det är bara att beundra den inställning hon har, tyckte Sören.

I och med segern är Bachelores Dream också inkvalad till finalerna på Solvalla som körs 13 februari och troligen blir det ingen start fram till dess för hennes del.

ROGER NYGREN

Mer läsning

Annons