Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lönn siktar på seger i Rixtravet

/

Thomas Lönn är Hälsinglands representant i Rixtravet 2012.
Och Bollnästränaren har redan valt ut en vinnarhäst.
– Vi är med för att vinna, annars hade jag aldrig ställt upp, säger Thomas.

Annons

Rixallsvenskan startade för fyra år sedan och blev direkt en succé i trav-Sverige. Idén är enkel: varje landskap får en tränare som representerar dem i tävlingen. Han, eller hon, ska sedan hitta en treåring som de tror på. Hästen säljs i 1 000 andelar, vilket gör att tusentals personer som annars kanske inte skulle vara involverade i travsporten blir det.

– Andelarna till mitt stall sålde slut på sex timmar, helt otroligt. Rixallsvenskan har ju varit en succé varje år, säger Thomas Lönn, som nu ska försvara Hälsinglands färger 2012.

Inför den här säsongen har tävlingen döpts om till Rixtravet och säsongen har senarelagts för att göra den mer rättvis eftersom förutsättningarna att träna häst skiljer sig rätt mycket mellan en tränare i Skåne kontra en i Norrbotten.

Det gjorde även valet av häst lättare för Thomas Lönn, som köpte in en som redan fanns hemma i stallet.

– Han heter Vacqueyras och har samma mamma som Pau (Breeders Crown-vinnare 2007). Han är lite sen i utvecklingen, men när de gjorde om upplägget så blev han högaktuell, säger Thomas Lönn.

Vad har han för kapacitet?

– Det känns som en häst som ska kunna vara med och kvala till något av de stora unghästloppen. Ser man vad mamman lämnat så har vi stora förhoppningar, exteriört så är han så nära perfekt det går att komma.

Mer läsning

Annons