Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lönerna bör bestämmas i företagen

Efter en av de värsta ekonomiska kriserna i mannaminne vågar många företag nu så smått hoppas på att efterfrågan och orderingång tar fart. Men det sker från bottennivåer och ljusglimtarna gäller långtifrån alla företag.

Annons

Arbetslösheten fortsätter att ligga på mycket höga nivåer, vid månadsskiftet augusti-september var 9297 personer inskrivna hos Arbetsförmedlingen i Gävleborg. Det är 3613 fler (+ 63,6 procent) än vid samma tidpunkt 2008.

Därför är vinterns många förhandlingar om nya kollektivavtal viktiga. Många företag har haft det tufft att klara av de centralt bestämda lönenivåerna i de nu gällande avtalen. Det finns en oro i många företag för att de nya avtalen inte ska återspegla den egna verkligheten.

För att säkra jobben i företagen och skapa förutsättningar för tillväxt måste alla parter ta sitt ansvar. Kollektivavtal, som idag inte tar hänsyn till att företag och branscher har olika förutsättningar, är ett dåligt stöd för företagens återhämtning. Bara här i Gävleborg organiserar Svenskt Näringslivs medlemsorganisationer mer än 3100 företag som tillsammans sysselsätter drygt 45100 medarbetare i en mängd olika branscher. Ingen är den andra lik.

Många medarbetare efterlyser att kompetens och prestation ska märkas mer på lönen. Det är ett skäl till att de centrala avtalen behöver ge mer utrymme för den lokala lönesättningen. En sådan lönebildning tvingar heller inget företag till löneökningar det inte kan klara av. Det betyder inte att löneökningar uteblir. Företagen kommer alltid att öka löner för dem som gjort mer än förväntat, och för dem som gör insatser som bidrar till företagets resultat och för att kunna behålla och attrahera medarbetare.

I avtalsrörelsen 2007 höjdes lägsta lönerna rejält vilket har fått negativa konsekvenser på ungdomsarbetslösheten. Idag har vi Europas näst högsta ungdomsarbetslöshet. De höga ingångslönerna gör ungdomar mindre attraktiva på arbetsmarknaden och mängder av jobb försvinner eftersom ingen har råd att betala för dem. Därför vill våra företag ha ingångslöner som är en verklig väg in i företagen för ungdomarna.

Det är också viktigt att det lokalt finns att anpassa andra villkor än lönerna, exempelvis arbetstidens förläggning. Det handlar om att förbättra företagens möjligheter att snabbt kunna anpassa sig till nya förutsättningar.

Vi vill ha avtal som tar hänsyn till olikheter, mellan företag, mellan branscher och mellan medarbetare. Då kan vi säkra jobben och få företag och medarbetare att växa. Lönerna ska sättas lokalt i företagen och inte i centrala förhandlingar i Stockholm.

Lars Beckman, Svenskt Näringsliv

Hans Lundqvist, Gävle affärsnätverk

Mer läsning

Annons