Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Löneförhandlingarna fortsätter

Svar till Gula huset-insändare (
16/5
) angående lönerna i kommunen:

Bakgrunden till årets prioritering inför löneöversyn 2016 är att kommunen jämfört bland annat ingångslöner för olika yrkesgrupper, där kan vi tydligt se att ingångslönen för förskollärare i Bollnäs kommun är väldigt lågt i jämförelse med andra yrkesgrupper i kommunen och närliggande kommuner. Det innebär att det nu blir en rejäl ökning av ingångslönen. Vi förstår att det kan finnas en besvikelse utifrån de förväntningar som funnits, kommunen hade säkert kunnat vara ännu tydligare om att satsningen i år, förutom den årliga löneöversynen, handlade mycket om ingångslönerna.

Konsekvensen av detta kommer kortsiktigt innebära att lönerna pressas ihop, men eftersom vi i arbetet med lokal lönebildning arbetar långsiktigt ser vi möjligheten att öka lönespridningen igen redan nästa år.

Insändarskribenten uppmanar oss politiker att lägga oss i löneförhandlingen mellan arbetsmarknadens parter och påstår att förhandlingen har strandat, något den inte gjort, utan förhandlingen fortsätter. Vilket innebär att inget besked ännu har lämnats om vad som är utfallet av förhandlingarna.

Totalt sett över tid så kommer löneökningarna för förskollärare att öka mer än för andra yrkesgrupper.

Marie Centerwall (S) kommunalråd

Kristoffer Lindberg (S) ordförande i barn- och utbildningsnämnden

Bollnäs Kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel