Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lokalbrist hotar jobben

Tjänsteföretagen i Ljusdal behöver nya och större lokaler för att växa. Det skriver Närljus och Ljusdalshem till kommunen.
För största enskilda företaget Teleperformance kan det vara skillnaden mellan utveckling och avveckling.

– Jag vill inte måla upp något omedelbart hot. Men vad som händer på sikt om vi inte har tillräckligt med lokaler är ett orosmoment, säger Magnus Lodin, platschef för Teleperformance i Ljusdal med cirka 325 anställda.

Teleperformance har i dag verksamhet i både före detta mejeriet och i Systembolagets fastighet på Norra Järnvägsgatan.

– Det är en ohållbar situation för oss och vi ska koncentrera verksamheten till Mejeriet. Men då är vi låsta vid maximalt den personalstyrka vi har i dag. Och det är synd. Här har jag varit tvungen att se på när uppdrag gått till Göteborg och Söderhamn trots att vi har en bra personalberedskap på den svenska sidan här i Ljusdal, säger Magnus Lodin.

– Det är inte för mycket sagt att vi i dag vore kring 500 medarbetare här i Ljusdal bara vi hade rätt lokaler.

Stefan Färlin, tillförordnad vd, och Lotta Wallström på Närljus har tillsammans med Richard Brännström, vd på Ljusdalshem, skrivit till kommunen för att få fart på lokalfrågan.

– Det är inte bara Teleperformance som behöver mer ytor. Vi skulle kunna få fler jobb i både befintliga och inflyttade företag med rätt lokaler, säger Stefan Färlin.

Enligt kommunchefen Nicklas Bremefors blir skrivelsen från Närljus och Ljusdalshem ett politiskt ärende från och med mötet med kommunstyrelsens allmänna utskott den 6 september.