Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lokala legender firar 20-årsjubileum

Efter en lång karriär med många oväntade inslag har coverbandet Fire & Ice från Hudiksvall legat lågt i några år. Nu sammanstrålar de igen på lördag för att fira sitt 20-årsjubileum.

Annons

När Göran Fagerli gick på gymnasiet bestämde han sig för att lägga ner musiken och sälja sitt trumset. Kort därefter började två kompisar tjata, tjata, tjata tills han gick med på att spela med dem. Det var början till coverbandet Fire & Ice som blivit lokala legender, och på lördag firar de 20-årsjubileum med en spelning på Radjos i Hudiksvall. De ska dessutom spela tillsammans med Nanne Grönwall på Björnfesten i Sveg i juli.

Göran Fagerli och sångaren Hans Birger Andersson bor kvar i Hudiksvall. De andra jobbar på olika håll i hela landet och reser till Hudiksvall för jubileet.

Den mest intensiva perioden i bandets karriär var mellan 1991 och 2001. Då spelade de på heltid och kunde leva på musiken. För åtta år sedan började de trappa ner med musiken utan att helt lägga av. Flera av medlemmarna har jobbat med annat under åren. Hans Birger Andersson har nyligen flyttat tillbaka till Hudiksvall från Stockholm efter att ha spelat in skivor och turnerat med andra band.

- Vi har ju skrivit låtar hela tiden, men det är lättare att få spelningar och bra betalt när man kör covers. Det var orsaken till att jag till slut hoppade av, jag ville uttrycka mig och spela egna låtar, säger han.

Fire & Ice har dock släppt en singel med två egna låtar. Det var efter att de vunnit en tävling där priset var ett skivkontrakt som låtarna "One More Try" och "Right Between The Eyes" kom ut.

- Det blev lokala hitar, vågar jag påstå. De låtarna ska vi köra på lördag, säger Hans Birger Andersson.

Lördagen är dessutom på dagen 14 år sedan singeln släpptes.