Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lokal handel kan leda till nya etableringar

Att Söderhamn missar flera etableringar som i stället hamnar i Hudiksvall och Bollnäs kanske inte bara beror på våra politiker utan kanske också på oss söderhamnare, skriver ”Nyinflyttad”.

Det som är avgörande för en kedja som ska etablera en ny butik är att den kan tjäna pengar. Utan en tro på det, så blir det ingen etablering. Punkt!

Söderhamn har ett handelsindex på 65, det vill säga 65 procent av försäljningen på sällanköpsvaror hamnar i Söderhamn och 35 procent hamnar utanför kommunen. Samma handelsindex för Bollnäs är 88 och Hudiksvall 87. Om vi vill ha handelsföretag som etablerar sig i Söderhamn så måste vi höja vårt handelsindex och det gör vi genom att handla på hemmaplan.

Jag vill inte uttala mig om våra politiker och tjänstemän då jag inte känner dem, men jag vet att när en ortsbefolkning inte handlar på sin hemort så vill man som kedja inte ha en butik på den orten. Det är ganska logiskt när man tänker efter. Vi kan inte prata om en etablering som till exempel H&M, och sen när de väl kommer, handla av H&M på nätet eller i Gävle. Vi medborgare äger frågan och svaret. Mer handel lokalt betyder större chans till nya etableringar. Våra handlingar måste följa vår vilja! Det är upp till oss!

Inflyttad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel