Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lokal bank får in foten i Medelpad

Hälsingland Sparbank växer norrut och fusionerar med Attmars Sparbank utanför Matfors.

Det är en liten bank som nu går in i Hälsingebankens gemenskap. Attmars Sparbank är en tjugondel så stor och skulle på sikt inte överleva på egen hand. Fusionen innebär stora fördelar för den lilla banken som nu får tillgång till ett väsentligt större utbud, samtidigt som den får en tryggare ställning.

Anders Thorson, vd för Hälsinglands Sparbank, ser fördelar i fusionen som blev klar vid en extra sparbanksstämma på församlingshemmet vid Attmars kyrka under onsdagen.

– Sådana här möjligheter ges vid mycket få tillfällen. Vi blir en mer robust bank och det är ett jätteviktigt led i vår strategi att finnas kvar, förhoppningsvis i 163 år till, säger han.

Attmars Sparbank är den enda sparbanken i Medelpad.

Fusionen innebär kortsiktigt en del avigsidor i och med att en del nya rutiner måste införas och när nya systemanvändare måste utbildas, något som lär ta en del kraft. En viss risk för kreditförluster finns också i och med att man nu tar över ny utlåning från en annan bank.

En del procedurer kvarstår innan fusionen är helt klar, men runt 1 oktober beräknas alla papper vara klara.