Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Logdans på Ol-Jörs i Norrvåga

/
  • På gården Ol-Jörs loge i Järvsö anordnades det logdans på torsdagskvällen. Många danssugna människor kom för att prova på att dansa gammeldans som hambo och schottis.
  • Olle af Klintberg, Hammerdal, bjöd upp Elin Ädel, Järvsö, på en tur runt logdansgolvet.
  • Elias Lindström, 10 år, sålde nygräddade våfflor med hemkokt jordgubbssylt som han gjort alldeles själv. Och försäljningen, den gick strålande.
  • Arrangören Sofia Lindström utanför logen på Ol-Jörs. Tillsammans med sin syster höll hon i nybörjarkursen som inledde kvällen.

På gården Ol-Jörs loge i Norrvåga bjöds det på torsdagskvällen upp till logdans. Spelmännen tog med sig sina fioler när dansanta människor samlades för trevligt samkväm i gammeldansens tecken.

Annons

Folkmusiken hörs på håll utanför gården Ol-Jörs i Järvsö. Musiken kommer från logen där det på torsdagen anordnades årlig logdans hela kvällen lång. Gammeldans står på schemat och många danssugna har hittat sig hit.

– Vi dansar polka, polska, mazurka, schottis och hambo såklart, säger Sofia Lindström som tillsammans med sin syster Ingrid Pallars höll i nybörjarkursen.

På en av bänkarna sitter Kristoffer Johansson, Järvsö, och pustar ut.

– Jag har provat på att dansa allt kväll. Men jag tycker nog att schottis är roligast, det är så fartfyllt, säger Kristoffer Johansson och påpekar att det passande nog också är Älvdansvecka i Järvsö.

Vad passar då bättre än lite hambo och annan gammeldans? Inte mycket, enligt alla människor som hittat till logen i Norrvåga denna kväll. Kvällssolstrålarna letar sig in genom dörröppningarna och springorna i logen och lägger sig trivsamt på trägolvet.

Järvsö spelmanslag och Tiljans spelmän från Östersund musicerar så att det står härliga till på den lövade logen.

Annons