Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Logdans på Ol-Jörs i Norrvåga

På gården Ol-Jörs loge i Norrvåga bjöds det på torsdagskvällen upp till logdans. Spelmännen tog med sig sina fioler när dansanta människor samlades för trevligt samkväm i gammeldansens tecken.

Annons

Folkmusiken hörs på håll utanför gården Ol-Jörs i Järvsö. Musiken kommer från logen där det på torsdagen anordnades årlig logdans hela kvällen lång. Gammeldans står på schemat och många danssugna har hittat sig hit.

– Vi dansar polka, polska, mazurka, schottis och hambo såklart, säger Sofia Lindström som tillsammans med sin syster Ingrid Pallars höll i nybörjarkursen.

På en av bänkarna sitter Kristoffer Johansson, Järvsö, och pustar ut.

– Jag har provat på att dansa allt kväll. Men jag tycker nog att schottis är roligast, det är så fartfyllt, säger Kristoffer Johansson och påpekar att det passande nog också är Älvdansvecka i Järvsö.

Vad passar då bättre än lite hambo och annan gammeldans? Inte mycket, enligt alla människor som hittat till logen i Norrvåga denna kväll. Kvällssolstrålarna letar sig in genom dörröppningarna och springorna i logen och lägger sig trivsamt på trägolvet.

Järvsö spelmanslag och Tiljans spelmän från Östersund musicerar så att det står härliga till på den lövade logen.