Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Logdans på Älvstagården i Jättendal även i år – premiär sista majhelgen

Den mångåriga traditionen med logdans på Älvstagården fortsätter även i år, och först ut av dansbanden blir Blender, som spelar upp den 27 maj.

För femte sommaren i rad arrangerar Håckstabadets intresseförening logdans på Älvstagården och nu är dansprogrammet för sommaren klart.

Läs mer om förra sommarens logdanser.

– Det fungerade jättebra förra sommaren och det var ofta mycket folk på våra fredagsdanser. Det blev marginell vinst och intäkterna gick tillbaka till Håckstabadets intresseförening, säger Sten-Olof Kardell, kassör i Håckstabadets intresseförening och en av arrangörerna.  

Sedan flera år är fastigheten Älvstagården ute till försäljning , och sedan april i år finns även ett boende för asylsökande i campingstugorna, men ingen av dessa faktorer påverkar danstraditionen:  

– Vi tycker att det är viktigt att danserna på Älvstagården fortsätter eftersom vi vill bevara danskulturen här i Nordanstig på ett så fint beläget dansställe. Många i Hälsingland med omnejd har Älvstagården som favoritställe. Det ligger bra geografiskt vid E4:an och nära till både Sundsvall och Hudiksvall. Vi har fått mycket positiv respons från danspubliken så det är jättekul att arrangera danser ännu en sommar, säger Sten-Olof Kardell. 

Läs även om när gänget från Håckstabadet tog över logdanserna.

Precis som de senaste somrarna sköter ideella lokala föreningar i Jättendal serveringen under de sju danskvällarna och precis som tidigare år tycker gänget bakom danserna att man lyckats hitta en bra mix av dansband som lockar bred publik i alla åldrar.

– Precis som vi vill att det ska vara. Vi vill att alla ska känna sig välkomna till Älvstagården för att dansa och ha roligt tillsammans. Det är hela tiden vårt mål, säger Sten-Olof Kardell.