Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Löfven ändrar i kalendern efter kritik och kommer till EU-nämnden


Statsminister Stefan Löfven (S) ändrar sin kalender efter kritiken mot att han inte avsett närvara personligen på EU-nämnden i riksdagen. Istället för att medverka per telefon under fredagen är nu statsministern inbokad att möta EU-nämnden, i Skandiasalen, på söndag kl 13 inför det extrainsatta EU-toppmötet om den grekiska krisen.

– Jag välkomnar att Löfven nu har ändrat sig så vi kan försöka hitta en svensk hållning som skyddar de svenska skattebetalarna, säger Ulrika Karlsson som är moderat gruppledare i EU-nämnden.

Ulrika Karlsson var kritisk till statsministerns planer att medverka per telefon när EU står inför det som har beskrivits som det viktigaste mötet på länge när frågan om Greklands skulder ska avgöras. Om parterna inte kommer överens kan det leda till Grekland tvingas överge euron som valuta med svåröverskådliga effekter, inte bara för eurogruppens medlemsländer utan för samtliga 28 medlemsländer.

EU står nu inför stora utmaningar. Den grekiska krisen påverkar inte bara Euroländerna utan även Sverige, de svenska skattebetalarna och den svenska exporten.

– Söndagens extrainsatta påverkar EU:s framtid såväl som svenska skattebetalare och svensk export och därför är det viktigt att Sveriges positionen inför detta är väl förankrad i riksdagen. Därför var det förvånande att Stefan Löfven ens övervägde att inte komma till mötet, fortsätter Ulrika Karlsson (M).

Mötet i Skandiasalen kommer att direktsändas på riksdagens hemsida.