Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Löfstrand tog Ljusdal vidare i cupen

Ljusdal är vidare i Svenska Cupen.
Men det krävdes förlängning för att avfärda division 2-laget IFK Timrå.
– Det var väl inte en av de bättre matcherna vi spelat i år, säger Joline Löfstrand, som avgjorde matchen med ett något udda fotbollsmål.

Ljusdal fick en smakstart på Bergeforsens IP i Timrå i den första omgången av Svenska Cupen.

En frispelad Hanna Olsson skickade in ledningsmålet i krysset efter bara fem minuter spelade.

Men det skulle till att bli en avsevärt besvärligare match än så för division 1-nykomlingen Ljusdal.

För IFK Timrå vände på det hela. Hemmalaget kvitterade i mitten på den första halvleken på en retur efter ett inlägg i Ljusdal straffområde. Och Timrå tog även ledningen med 2–1 med kvarten kvar att spela med ett långskott över Ljusdalsmålvakten Tove Norin.

Ljusdals Joline Löfstrand, som i seriematcherna vanligen spelar ytterback, fick bekanta sig med flera andra positioner under den här matchen.

– Jag började som vänsterytter, sedan forward, sedan ner som vänsterback, tillbaka som forward och avslutade som vänsterback, säger Joline Löfstrand, som var den som iklädde sig matchvinnarrollen.

Först var det på hennes retur som Matilda Wennberg satte kvitteringen på med åtta minuter kvar att spela. Och tre minuter in på förlängningen gjorde hon 3–2, något av ett "tuppmål".

– Deras (Timrås) back sprang hemåt med bollen och spelade den till målvakten. Jag var där och stressade, och då sköt målvakten sin egen försvarare i ryggen. Så jag tog tillbaka bollen och sprang med den hela vägen in i mål, och fastnade sedan i nätet.

Okej...?

– Haha, ja, jag hade bestämt mig för att bollen bara skulle in.

Tränaren Tomas Wennberg har inget överväldigande betyg att komma med för Ljusdals insats i den första omgången av Svenska Cupen.

– Spelet funkade inte speciellt bra i dag. Men vi trodde inte att det skulle bli så lätt heller, vi krigar till oss den här segern. Men vi var starkare i förlängningen, och hade flera chanser att stänga igen även om det blev ett slumpmål som avgjorde, säger han.