Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Löfqvist har all anledning vara orolig

Kommentar på artikel Särtaxa kan inte tas ut (19/4). Micael Löfqvist, vd för Mitt Sverige Vatten, har all anledning att vara bekymrad.

Sedan Nordanstigs kommun har försatt sig i den situationen att ett kommunalt va-nät i Sörfjärden måste byggas, så faller det på Mitt Sverige Vatten att hitta en godtagbar lösning som faller inom ramen för vattentjänstlagen.

Trots att den senaste utredningen pågår för fullt så har man ännu inte hittat någon bra lösning. Möjligheten att ta ut särtaxa bedöms nu som liten, vilket är synd därför att en stor del av avgiften kan komma att hamna på skattsedeln.

Fritidshusägare skrivna i andra kommuner behöver då inte betala den delen.

Tur i oturen är att det planerade verksamhetsområdet från 2008 inte blev av. Problemen är likartade då som nu. Skillnaden är att då var problemen inte kända i förväg, vilket skulle ha resulterat i att man hela tiden hade stött på akuta problem som måste lösas från fall till fall.

Kostnaderna hade däremot hamnat på löpande räkning.

Karl-Erik Nordlund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel