Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lockpriser inget för små hushåll

Jag brukar titta igenom reklambladen ifrån Ica Kvantum, Willys och Coop varje måndag för att se vilka erbjudanden som finns under veckan.

Annons

Det ser ju ofta ganska lockande ut: fläskkotletter 39 kronor per kilo, nötfärs 39:90, tjocka revbensspjäll 29:90 med mera med mera. Sedan kommer bakslaget! Under det lockande
priset står med små bokstäver: cirka 2,5 kilo per förpackning. Jag sliter mitt hår i förtvivlan när jag desperat försöker hitta ett sätt för oss, två personer i mitt hushåll, att göra av med så mycket kött!
”Men frys in då!” är ett alternativ. Men om jag inte vill ha en massa förpackningar som jag senare glömmer att ta fram då? Jag vill bara köpa till max två middagar åt oss. Och nog för att vi kan vara stora i maten ibland men 2,5 kilo blir för mycket till och med för oss.
Varför kan inte samma pris gälla för lite mindre förpackningar? Köper jag fem kotletter i stället för 20 till kampanjpris så är de plötsligt minst dubbelt så dyra. Sedan kanske ni inte tror det, men det finns ju faktiskt enmanshushåll också, eller en vuxen med ett barn och så vidare. Nej, det är orättvist att vi mindre hushåll inte ska kunna nyttja extrapriserna utan att köpa på oss några extra frysar först. Där vill jag se en ändring snarast!


Gourmet med skral kassa

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel