Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Locka toppstudenter till läraryrket

Skolans viktigaste uppgift är att ge eleverna kunskap.

Flera betydelsefulla reformer för en bättre skola har beslutats och har startats under de senaste åren, bland annat ny lärarutbildning, lärarlegitimation med krav på ämnesbehörighet och obligatorisk statlig rektorsutbildning. Det har också införts en ny läroplan för grundskolan i höst. Bland annat har ett nytt betygssystem införts.

Centern har varit med att satsa 3,8 miljarder till lärarreformer för åren 2012–2015. Detta kommer att göra läraryrket mer attraktivt.

I länder med hög lärarkompetens är det studenter med de bästa betygen som blir lärare. Så har det inte varit i Sverige. Här väljer de bästa studenterna andra universitetsutbildningar.

Läraryrket måste göras mer attraktivt och lönerna höjas. Vi inom Centern har arbetat för att avsätta pengar till så kallade karriärtjänster med utvecklingssteg för yrkesskickliga lärare inom både grund- och gymnasieskolan.

Vi behöver fler duktiga lärare för elevernas och skolans skull. Ur en annan synvinkel är det viktigt att läraryrket blir mer attraktivt med bland annat karriärutveckling. Det kommer bland annat att locka fler toppstudenter till yrket. Det är mycket bra!

Centerns skolpolitik gör att Skol-Sverige är på rätt väg!

Jan-Eric Berger ()

BUN-ledamot i Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel