Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lobbyresa för ny terminal

Den ene är kommunalråd, den andre oppositionsråd i Ljusdal. Trots att de är politiska motståndare har Roland Bäckman (S) och Lasse Molin (M) varit i Stockholm för att "lobba" för en lösning av terminalfrågan i Ljusdal.

Kommunalrådet Roland Bäckman och oppositionsrådet Lasse Molin har var för sig träffat riksdagsledamöter från respektive parti under Stockholmsvistelsen.

– Det vore bra om vi kunde samlas över partigränserna för en departementsuppvaktning även om det är i senaste laget, säger Lasse Molin om en tänkbar uppföljning.

Ljusdals kommun har beslutat att 31 december 2012 är sista datum för omlastning av skogsråvaror från bil till tåg på nuvarande terminalen vid Östernäs, Ljusdal.

– Trafikverket är den part som dröjer med sin nödvändiga förstudie över alternativ plats för en skogsråvaruterminal och då måste vi försöka använda de påtryckningsmöjligheter som vi har. Och för min del är det S-ledamöterna på Gävleborgsbänken, säger Roland Bäckman.

Lasse Molin har under sin Stockholmsvistelse träffat partikollegan Bengt-Anders Johansson, vice ordförande i jordbruksutskottet, och ytterligare någon riksdagsledamot.

– Jag har framfört hur viktigt det inte bara för Ljusdal utan för ett betydligt större område om man får bort tunga transporter för vägarna, säger Lasse Molin.