Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljusnebor viktiga i mordutredning: ”Ett par vittnesuppgifter är centrala”

 
Mordet i Ljusne
Visa alla artiklar

Flera närboende har förhörts efter mordet i Ljusne. Några vittnen har lämnat uppgifter som är väldigt värdefulla, enligt åklagaren.

Tre månader har gått sedan en ung man dödades vid ett bråk utomhus i Ljusne. Flera vittnen har förhörts under utredningen, och det finns iakttagelser som bedöms vara särskilt värdefulla.

– Ett par vittnesuppgifter är väldigt centrala, då de tydligt handlar om vem av gärningsmännen som gör vad, säger kammaråklagare Arek Nowak.

Läs mer: Fem misstänkta efter mordet

Polisen har knackat dörr och pratat med personer som bor i närheten.

– Dådet har skett på en plats och på en tidpunkt då många kan tänkas ha varit i området, säger Arek Nowak. Många har berättat att de har gjort observationer av den här händelsen.

– De flesta har gjort observationer i ett slutskede av händelsen och på avstånd. Men ett flertal har också kunnat lämna berättelser som har varit väldigt värdefulla, som har avsett en tidig del av händelseförloppet och även saker som inträffat kort innan bråket bryter ut.

Läs mer: Åklagaren hoppas få svar om mordvapen inom två veckor

Det var flera personer ur två grupper som drabbade samman på Bruksgatan på lördagseftermiddagen den 13 februari. Enligt vittnesuppgifter ska flera personer ha varit beväpnade med stickvapen.

En av de häktade har medgett att han slogs med en träpinne men hävdat att det var i självförsvar. Den andre har bara medgett att han var på plats­en.

Läs mer: Polisen söker fortfarande personer efter mordet

Utredningen om mordet går nu in i sitt slutskede. Nästa månad kan rättegången komma att starta, och totalt tror åklagaren att ett 20-tal personer kommer att kallas till domstolen.

Läs premiumartikeln: Det dödliga våldet i södra Hälsingland de senaste åren