Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljusnebadet vill ha pengar av kommunen

Ett högre driftsbidrag och ett treårsavtal med kommunen är förslagen som ska förbättra Ljusnebadet inför sommaren.

– Vi ser positivt på ett samarbete med kommunen, säger Ewa Lindh, ordförande i Ljusneparkens badförening.

Utomhusbadet i Ljusne behöver rustas upp innan det är dags att öppna igen. Ljusneparkens badförening, som driver anläggningen, har ansökt hos kultur- och samhällsutvecklingsnämnden om att höja driftsbidraget från 200 000 kronor till 350 000 kronor per år under en treårsperiod.

– Det är på grund av att vi behöver mer rustning. Det är jätteviktigt att vi får stöd. Bassängen måste målas om och omklädningsrummen behöver fräschas upp, säger Ewa Lindh, ordförande vid Ljusneparkens badförening.

Anläggningen ägs av kommunen men drivs av Ljusneparkens badförening. Förra året fick föreningen en ny styrelse som . Med överskottet från förra sommaren vill de nu rusta upp anläggningen. Förutom en egen investering vill föreningen att kommunen ska hjälpa till.

Ett treårigt avtal med kommunen finns också med i förslaget. Avtalet handlar om att ökningen av bidraget kommer att gå till underhåll och upprustning av badet och inte till driften. Med avtalet skulle totalt 900 000 kronor gå till rustningen av anläggningen under treårsperioden.

– De har inte sagt ja än, men de är positiva. Samarbetet innebär att vi hjälps åt och det är viktigt, säger Ewa Lindh.

Förslaget kommer att behandlas under kultur- & samhällsutvecklingsnämndens sammanträde på måndag.