Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljusne utan läkare igen

Återigen står hälsocentralen i Ljusne utan läkare.
Den sista juli slutade läkaren Ulf Almström och nu lämnar den kontroversielle läkaren och psykiatern Thomas Jackson sin tjänst.

Det privata vårdföretaget Precare tog över hälsocentralen i Ljusne för 2,5 år sedan. Under den här tiden har ett 30-tal läkare tjänstgjort i omgångar. De flesta har varit hyrläkare, och de som har varit fast anställda har inte stannat särskilt länge.

Nu lämnar Thomas Jackson hälsocentralen för gott, efter en tjänstgöringstid på cirka ett halvår som hyrläkare.

Nästa vecka kommer en ny hyrläkare för att jobba två veckor. Från hälsocentralens sida kan man inte lämna besked om hur bemanningen kommer att se ut därefter.

Thomas Jackson tillhör de mer kontroversiella läkarna. I tidningen Nationell Idag, som ges ut av Nationaldemokraterna, kritiserar han pensionssystemet som enligt honom gynnar nyanlända invandrare. Han har även skrivit boken "Simulera Sjukdom! Veritofobi, Apatister och apatiska barn"och har intervjuats i Uppdrag granskning, där han ifrågasatte själva sjukdomsbegreppet för de apatiska flyktingbarnen.

Kuriren har sökt Thomas Jackson för en kommentar, men han har avböjt.