Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljusne hoppas på skräll mot Mohed

På fredag kväll drabbar Moheds SK och Ljusne AIK samman i damernas DM-semifinal. Vinnaren ställs mot Team Hudik i finalen senare i sommar.

– Det är roligt med ett derby, säger Ljusnes tränare Perra Rosén.

Ljusne spelar en division under Mohed, som klassas som favoriter i kvällens derby. Men Perra Rosén hoppas att laget kan skrälla mot säsongens tuffaste motstånd.

– Det blir en rolig match. Det är ju derby och då kan allt hända, Mohed ska väl vara bättre än oss men spelar vi bara lite smart så ska det nog gå, säger han.

Motståndarna Mohed ligger sist i tvåan och har fortfarande inte vunnit i serien. Lagets självförtroende är sargat men samtidigt är tabelljumbon oerhört revanschsugna efter sin katastrofala vårsäsong. Vad passar då bättre än att köra över Ljusne i ett derby och samtidigt ta sig till final i DM?

– Det blir knappast en enkel match, framför allt inte eftersom det handlar om ett kommunderby. Och vi är inte så mycket bättre än i fjol och då fick vi inga enkla segrar i division tre. Men vi hoppas att vi har något högre tempo i kroppen, säger Moheds tränare Dennis Lundgren.

Bägge lagen ställer upp med så gott som full trupp och det kan behövas för Ljusne då laget så sent som i onsdags avslutade vårsäsongen i division tre. Då vann Laik mot Iggesund med uddamålet.

– Vi kommer stärkta av den segern men frågan är om vi hinner ladda om batterierna. Men det gäller bara att göra det bästa av situationen, säger Perra Rosén.

När lagen drabbade samman i division tre förra året gick Mohed segrande ur båda matcherna (4–0 och 4–2). De resultaten har Ljusne lagt bakom sig inför semifinalen i kväll.

– Det spelar inte så stor roll nu, det är inget vi tänker på. Och i bortamötet så ledde vi med två noll i halvtid, avslutar Rosén.