Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljusnans chefredaktör: Hög tid för arbetsgivaren att gå från ord till handling

Artikel 48 av 52
Trakasserier inom Bollnäs kommun
Visa alla artiklar

Vår reporter Christian Massana har i en serie artiklar berättat om påstådda sexuella övergrepp inom Bollnäs kommun. Ord står mot ord. Det finns ingen anmälan och heller ingen riktig utredning om vad som egentligen hände Maria (fingerat namn).

Den utpekade chefen nekar till anklagelserna och jobbar inte längre kvar. Som ansvarig utgivare är det inte alldeles enkla publiceringar där ord står mot ord och händelser – som i det här fallet – ligger år tillbaka i tiden. Därför är det viktigt att artiklarna är anonymiserade och inte röjer någon för allmänheten.

Läs även: Maria vittnar om övergrepp – anklagar kommunal chef för grova trakasserier: "Kändes som han ägde mig"

Vi hade kunnat välja att låta den här berättelsen handla om en “arbetsplats i Bollnäs”. Vilken som helst. Vi kan vara helt övertygade om att övergrepp inte är isolerade till just en anställning inom Bollnäs kommun. Vare sig när det gäller chefer eller underställda.

Men i skenet av det som hände i just Bollnäs kommun efter #metoo då chefer fick lämna efter sexuella trakasserier, så är det relevant att nämna vem som är arbetsgivare i det aktuella fallet.

Som chefer har vi inte gjort jobbet bara för att det finns en handlingsplan eller en policy som berättar hur vi ska bemöta varandra på en arbetsplats.

På onsdagseftermiddagen gick kommunen ut på sin egen hemsida och fördömde alla former av sexuella trakasserier, trakasserier och kränkande särbehandling inom sin egen organisation. Det är bra. Men det får inte stanna vid ett inlägg på en hemsida.

Som chefer har vi inte gjort jobbet bara för att det finns en handlingsplan eller en policy som berättar hur vi ska bemöta varandra på en arbetsplats. Det är ett arbete som ska genomsyra den dagliga verksamheten. Varje dag. Året om.

Många gånger tar det tid att ändra en kultur på en arbetsplats. I vissa fall en kultur som kanske har frodats under många år. Men det är hög tid för Bollnäs kommun som arbetsgivare att sätta ner foten och inleda arbetet på allvar. Att gå från ord till handling.

Det är allt för många kvinnor inom Bollnäs kommun som de senaste åren berättat om upplevelser de aldrig borde ha varit med om.

Tomas Froms, chefredaktör, Ljusnan