Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljusdalstränaren om nykomlingens succéinledning: "Stenhårt jobb och disciplin"

Åtta poäng på de fyra inledande matcherna i division 1. Ljusdal ligger fyra i serien – en överraskning även internt. – Med den här tuffa öppningen så är jag mer än nöjd, säger tränaren Tomas Wennberg.

Det är inte alltid så lätt att veta vad som komma skall i form av motstånd i en ny serie. Men rena fakta är att Ljusdal har mött ettan Brommapojkarna, trean Gusk och femman Bollstanäs i inledningen av division 1 norra Svealand – och tagit poäng i samtliga fyra matcher hittills.

– Det är alltid svårt i början att veta. Det är klart att man har lite förhandskunskaper och info, men det är inte alltid det stämmer. Vi anade att det skulle bli tufft, säger Ljusdals tränare Tomas Wennberg.

Men trodde du på det här, verkligen?

– Nej, inte med den här tuffa öppningen. Jag är mer än nöjd, säger han.

LÄS MER: Nyförvärvet toppar veckans heta lista

Ljusdal har inte dominerat matchbilderna – men det finns ju andra nog så viktiga värden i fotboll.

– Det är egentligen... nej, enkelt ska jag inte säga, men det är kollektivet ändå. Tjejerna har jobbat stenhårt efter matchplanen vi har haft, vi har pratat om att hålla planen i 92-93 minuter och inte släppa någon period under matcherna. Det har varit stenhårt jobb och disciplin, säger Tomas Wennberg, och fortsätter:

– Även fast motståndarna har haft mer boll än oss i några av matcherna så har vi varit trygga ändå i vår organisation och har visat ett otroligt tålamod, säger han.

Som nykomling är det inte i många matcher som ett lag räknas som favorit. Men nog är det väl så att Ljusdal får bära favoritskapet på söndag då man möter jumbon Ornäs (också nykomling), som inte tagit någon poäng hittills.

Så givet är det dock inte, enligt Tomas Wennberg.

– Vi tänker inte så. Vi tror att det blir en tuff bortamatch, Ornäs har mött samma lag som oss, de tre tippade topplagen. Det är otroligt små marginaler, släpper man lite på sitt fokus kan det vara tre torsk istället för poäng i tre matcher, säger han.

LÄS MER: Hägglunds krönika: "Gör det lätt att tycka om dem"

Det finns en del frågetecken att hantera till matchen mot Ornäs. Anfallaren Sanna Signeul saknades senast mot Rimbo på grund av sjukdom, och har nu problem med ett knä. I den matchen spelade Karin Weinacht som spets, medan Anna Hammergård började som offensiv kantspelare. Vidare har anfallaren Wilma Larsson stukat foten och lär inte vara aktuell för spel på söndag.

– Ellika (Persson) finns med som ett alternativ där också. Vi tränar ju även på fredag, så då får vi väl se mer, säger Tomas Wennberg, som hur det än är har en bredare trupp att jobba med jämfört med tidigare säsonger.

– Det gör det mycket enklare när man har flera alternativ, säger han.