Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljusdalspar fick svininfluensa

Åtminstone två konstaterade fall av svininfluensan har nått Ljusdal.

Paret Erik Noréus, 23, och Ida Wängermark, 22, i Storhaga, har fått bekräftat att de burit på smittan.

– Okej, att jag fick feber runt 39 grader, hostade och hade svårt att andas. Men det var aldrig dramatiskt även om jag var lite orolig ett tag med tanke på allt som skrivits, inte minst om alla dödsfall i Mexico, säger Erik Noréus.

Erik Noréus och Ida Wängermark kom hem från en semester på den spanska ön Mallorca natten mot lördagen den första augusti. På måndagen efter kände Erik sig krasslig.

– Jag fick hög feber på bara några timmar och ringde sjukvårdsinformationen som till en början sa att det bara vara att stanna hemma och ta det lugnt. Men när man hörde att sambon arbetar inom äldreomsorgen blev vi ombedda att ta kontakt med hälsocentralen och sambon skickades för säkerhets skull hem från jobbet, berättar Erik Noréus.

– De tog prover i näsan. På torsdagen efter mådde jag mycket bättre. Samma dag ringde sjukvården om att de prover som skickats till Uppsala visade att vi hade svininfluensan. Det var också den dagen som sambon blev sjuk.

I en vecka har Ljusdalsparet uppmanats att stanna hemma för att inte smitta andra.