Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljusdalsman döms för grovt rattfylleri – körde bil med 1,3 promille

En man i 50-årsåldern från Ljusdal döms till villkorlig dom med samhällstjänst efter att ha kört bil alkoholpåverkad i september förra året.

Annons

Det var när mannen körde bil i centrala Ljusdal i september förra året som han stoppades av polis. Mannens utandningsluft innehöll då 0,67 milligram alkohol per liter utandningsluft. Det motsvarar ca 1,3 promille alkohol i blodet. Gränsen för grovt rattfylleri är 1,0 promille.

Läs också: Körde med 1,56 promille – döms till en månads fängelse

Hudiksvalls tingsrätt bedömer att mannens risk för återfall är liten och att det inte finns något övervakningsbehov. Därför döms han för grovt rattfylleri till samhällstjänst i 40 timmar i stället för fängelse i en månad, som hade blivit straffet ifall fängelse hade valts som påföljd.

När tingsrätten bestämde omfattningen på samhällstjänsten till 40 timmar tog man även hänsyn till att mannen förlorat sitt jobb på grund av det indragna körkortet.

Mannen ska även betala en avgift till brottsofferfonden.

Läs också: Hudiksvallsbo misstänks för flera fall av trafikbrott