Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljusdalshems vd kritisk efter rykten om försäljning: "Jag tycker att det är oseriöst"

Ljusdalshems vd Richard Brännström är kritisk mot Hyresgästföreningen efter den senaste tidens rykten om utförsäljning av lägenheter. Men Hyresgästföreningen slår ifrån sig kritiken: "Vi har inte hittat på det här".

Det var i förra veckan som Hyresgästföreningen i Ljusdal skickade ut ett pressmeddelande med budskapet att det "florerar obekräftade rykten" om att Ljusdalshem planerar att sälja en stor andel av bolagets lägenheter i Ljusdal och Järvsö.

"Vi vet egentligen mycket lite, men vi vet att det pratats om att sälja och ombilda hyresrätter", kommenterade föreningens ordförande Jan Olsson i pressmeddelandet, där man tydligt avrådde det kommunala bolaget från att göra verklighet av de påstådda planerna.

Läs även: Miljonuttag från Ljusdalshem kritiseras: "Det är rent för jäkligt"

Men agerandet uppskattas inte av Ljusdalshems vd Richard Brännström. Han menar att allt är taget ur luften.

– Det finns inget konkret. Det är bara rykten, säger han och fortsätter:

– Jag tycker att det är oseriöst att skriva om rykten och oroa hyresgäster innan det finns något konkret.

Johan Lindahl som är bostadspolitisk utredare hos Hyresgästföreningen förklarar varför de valde att agera.

– Vi hade hört både från politiker och människor inom Ljusdalshem att det var en försäljning på gång. Så då ville vi tvinga ut dem på banan och få dem berätta hur det ser ut. Vi ville poängtera riskerna med att sälja.

Läs också: Privata fastighetsägare vill höja hyror i Ljusdal

Han menar dock att de är väldigt nöjda med bostadsbolagets svar, ifall det visar sig stämma.

– Ingen är gladare än vi om det inte finns några såna planer. Det kan ju vara så att både politiker och människor i företaget övertolkat det hela. Men vi hade mejlat frågor om detta till politiker och inte fått svar överhuvudtaget. Det gjorde att vår oro blev större.

Hyresgästföreningens oro verkar dock inte helt borta nu heller.

– Vi har fått den här informationen från så många håll så jag känner mig övertygad om att det inte är grundlöst. Vi har inte hittat på det här, säger Johan Lindahl.

Läs även: Inga höjda hyror: "Alla hyresgäster i Ljusdalshem får en julklapp i förväg"