Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljusdalsgym expanderar

Nu öppnar PaceGym en ny styrkeavdelning med fler redskap vilket har frigjort större ytor för gruppträningar.

Verksamheten har sedan starten 2005 utvecklats successivt. Gymmet som från början bestod av ett rum på endast cirka 110 kvadratmeter är i dag tre våningar stor. Frisersalongen i lokalen intill togs nyligen över och öppnades förra tisdagen som styrkeavdelning. Ägarna Thony Larsson och Bosse Lindholm har kundernas efterfrågan att tacka.

– Behovet har varit stort. Vi har bra kontakt med kunderna och våra ambitioner har hel tiden varit att öka på och vara flexibla för nya grejer. Vi vill ge våra kunder det de vill ha, säger Bosse Lindholm.

Gymmet har runt 2000 aktiva medlemmar och varje dag kommer mellan 200-250 personer in för att träna.

– Många skiftarbetare väljer att komma hit för de generösa öppettiderna, säger Bosse Lindholm.

Ägarna har tidigare fått erbjudanden om att utöka i Sveg och Delsbo men har då avböjt för att kunna lägga all energi på Ljusdal, till att börja med. I framtiden tror Bosse däremot att ännu en utbyggnad i källargaraget kan bli aktuell.

– Källaren har vi haft i 5-6 år nu. I garaget skulle vi kunna ha olika redskapsbanor, beroende på hur mycket yta det blir, säger han.

Thony Larsson berättar att de har jobbat mycket med att avdramatisera atmosfären i gymmet genom att skapa enskilda rum och ta in specialister så att kunderna ska känna sig trygga.

– Vi kämpar jättemycket med att folk ska känna sig trygga. Vi har till exempel sjukgymnaster som folk kan konsultera med, säger han.

I framtiden är det gruppträningen som får fokus och mer personal med specialkompetens kommer hyras in för olika typer av träning.