Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljusdalsfastigheter sålda till näringslivskung

Fastighetsbolaget Diös köper Norrvidden som har flera stora fastigheter i Ljusdal.

Norrvidden som äger både Centrumhuset och Norrkämsta har sålts. Ny ägare Diös vars huvudägare och ordförande, Bob Persson, målats upp som Jämtlands näringslivskung.

Norrviddens vd Peter Andersson är positiv till affären.

– Vår uppfattning är att ett starkt Norrvidden i och med detta kan ges ännu bättre förutsättningar att tillsammans med en ny långsiktig ägare ytterligare flytta fram våra positioner, säger Peter Andersson till Sundsvalls tidning.

Peter Andersson menar också att Diös har visat ett stort engagemang för norra Sverige och har en välskött aktieportfölj.

Norrviddens nuvarande ägare är riskkapitalbolagen Altor fund III och Bure equity AB genom Skrindan AB. Men från och med årsskiftet äger Diös Norrvidden som bildades 2002 och är Norrlands största fastighetsbolag med 222 fastigheter. Norrviddens fastighetsintäkter uppgick 2010 till drygt 700 miljarder kronor.

Genom köpet ökar Diös sitt fastighetsvärde från 5,3 miljarder kronor till 11,1 miljarder kronor. Hyresintäkterna beräknas öka från 579 miljoner kronor till 1 263 miljoner kronor. Köpet finansieras med en nyemission av aktier.