Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusdals-Posten flyttar ut

Nu flyttar LjP ut i olika kommundelar. Projektet varar i två veckor.
– Jag är övertygad om att vi kommer att hitta journalistiska infallsvinklar, berättelser och nyheter som vi bara kan få på det här viset, säger nyhetschef Erik Strömberg.

Annons

– I grunden handlar det om att vi måste lära oss mera om att göra lokal journalistik på nutidens villkor. Vi har betydligt bredare möjligheter att berätta idag än för fem år sedan. Vi behöver testa, pröva, våga jobba på nya vis, närmare våra läsare, säger Gunilla Kindstrand, chefredaktör och fortsätter:

– Vi behöver skapa ett större kontaktnät i byar och bygder, dels för att få tips, men också för att få bakgrunder och detaljfakta kring det som sker. Förr i världen fanns ett större nätverk av ortsmeddelare som höll redaktionen uppdaterad. Den styrkan skulle vi behöva också i dag.

Erik Strömberg berättar hur projektet i praktiken kommer se ut.

– Vi kommer att finnas på plats på flera ställen i kommunen, bjuda in till samtal, evenemang, e-tidningsskolor och annat, säger han.

– Första veckan delar vi upp oss på olika platser i kommunen. Andra veckan gör vi ett större nedslag på en enda plats.

Under de första fem dagarna kommer Ljusdals-Postens medarbetare befinna sig i Los, Ramsjö och Färila, och på en rad andra platser.

Att det är just Ljusdals-Posten som genomför detta projekt beskriver Gunilla Kindstrand så här:

– Ljusdals-Posten är en av Sveriges minsta lokaltidningar, men det är en tidning som alltid haft stora ambitioner när det gäller lokal och hyperlokal närvaro. I det avseendet är Ljusdals-Posten smått unik i landet.

Annons