Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljusdals kyrkoherde söker tjänst i Arbrå

Kyrkoherde Anna-Lena Andersson kan komma att lämna sin tjänst i Ljusdal-Ramsjö församling. Hon återgår i så fall till verksamhet i Arbrå-Undersvik, och tillträder den vakanta tjänsten som kyrkoherde där.

Anna-Lena Andersson bekräftar att hon står som sökande i Arbrå.

– Men jag har inte sagt upp min tjänst i Ljusdal och så länge det inte har skett är heller ingenting klart, säger hon.

Om Anna-Lena Andersson lämnar sin tjänst i Ljusdal-Ramsjö församling återgår hon till Arbrå-Undersvik och tillträder den vaktanta tjänsten som kyrkoherde där.

Kyrkorådets arbetsutskott i Arbrå behandlade hennes ansökan på torsdagskvällen. Kyrkorådet i Arbrå behandlar frågan vid sammanträde på måndag och ingenting tyder på något annat än att Anna-Lena Andersson erhåller tjänsten som kyrkoherde i Arbrå-Undersvik. Hon har dessutom behörighetsprövats av domkapitlet som sökande på tjänsten.

Vikarierande kyrkoherde i Arbrå, prosten Stig Wengelin, slutar sin anställning där den 31 oktober.

Om Anna-Lena Andersson väljer att säga upp sig från Ljusdal-Ramsjö blir hon den femte kyrkoherden i rad som lämnar församlingen.