Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljusdals krimchef styr från Hudik

Geografi och logistik talar emot att Ljusdals poliser flyttas till Hudiksvall anser Andreas Bergström som är Ljusdals nya krimchef, men är stationerad i Hudiksvall.

Annons

Det som händer i och med att Andreas Bergström utsågs till biträdande förundersökningsledare med placering i Hudiksvall är att polisens utredare i Ljusdal får sex mil till närmaste chef. Den nya organisationen utgår från att det är viktigt med ett nära samarbete mellan polisens chefer. Modellen ska utvärderas efter tre månader och sex månader.

Bland poliser i Ljusdal finns det en oro för att i nästa steg flyttas krimavdelningens personal till Hudiksvall.

— Vi har brottslighet i Ljusdal och då måste personalen finnas på plats. Det är en stor kommun och det håller inte logistiskt sett att ha personalen i Hudik, säger Andreas Bergström.

Samtidigt reserverar han sig för förändringar. Det pågår en stor omgörning av polisen som ska bli en myndighet med Carin Göthblad som regionchef i Gävleborg. Först i vår kommer information om hur införandekommittén ser på polisnärvaron i Hälsingland i och med den nya organisationen som införs under nästa år