Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljusdals kommun leker Vattenfall-Nuon

Ljusdalingar, hoppas ni kommer ihåg filmen Blåsningen med Paul Newman som härförare och Robert Redford som hantlangare samt några ytterligare hantlangare för att Blåsningen skulle lyckas.

Energikoncernen har lyckats få med sig kommunfullmäktige att besluta om en kommunal borgen om 200 miljoner för ett eventuellt uppköp av lokalt distributionsnät, i dag ägt av Fortum, finska staten.

Varför då en blåsning? Jo, det är så här, att Vattenfalls uppköp av Nuon för 89 miljarder uppfattas i dag som en riktig blåsning av regering och riksdag och därmed svenska folket. Med köpet av Nuon medföljde drygt tre miljoner kunder samt produktionsanläggningar vilka har ett värde i sig.

Räknar man på vad cirka 7 000 kunder skulle få kosta vår energikoncern, nämligen 200 miljoner, så framstår Vattenfall-Nuon-affären som en liten vindpust i förhållande till kommunkoncernens kommande affär med Fortum eller vem säljaren än är.

Undrar om hantlangaren är ordförande i kommunkoncernen? För räkna det kan han inte, bara vara som Robert Redford, det vill säga en hantlangare och med bihang till koncernens "Paul Newman".

Till sist så mörkades det att Högsta domstolen inom kort skulle komma med en dom om att det skulle bli lättare att överklaga omotiverade näthöjningar.

Åke Söderlund

Ljusdal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel