Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljusdals klubbchef om Törnberg: "Det retar mig att han inte är här i dag"

Att Micha Svechnikov kommer hem till Ljusdal och LBK var den stora nyheten på fredagens presskonferens. Men klubben hade även en förhoppning om att samtidigt presentera att förra säsongens stora stjärna Pär Törnberg skulle vara klar för en fortsättning. – Det retar mig att han inte är här i dag, säger klubbchefen Ola Bengtsson.

TV: Se när Micha Svechnikov presenteras av LBK

Micha Svechnikov, under många år ansedd som världens bästa bandyspelare, kommer att spela i LBK nästa säsong i allsvenskan.

– Det är fantastiskt. Men det har varit en prövning, och vi (LBK) har väl haft en förhoppning om det i typ åtta år, säger klubbchefen Ola Bengtsson, som ser fler fördelar än de rent sportsliga över att den 42-årige artisten är tillbaka i klubben.

– Vi är ganska säkra på att han är den boost som vi behöver. Micha är naturligtvis en världsspelare, men också extremt viktig i föryngringsprocessen. Det finns många vinningar i att han är tillbaka, säger Ola Bengtsson, som varit klubbchef i Ljusdals BK under det senaste året.

LÄS ÄVEN: Svechnikov: "Har utsatt relationer för risiga prövningar"

En fjäder i hatten för dig att Micha är klar?

– Klart som fasen att jag är stolt och glad över det vi har presterat. Men jag har bara varit här i ett år, och det är som Micha själv säger: Det är Micke Vallin som ska ha fjädern i hatten.

Men mitt i alla glädje över att den bästa bandyspelaren som någonsin har representerat Ljusdals BK är tillbaka, så finns det ändå saker som stör klubbchefen Ola Bengtsson. Det fanns en förhoppning om att även kunna presentera ett förlängt kontrakt med Pär Törnberg på fredagens presskonferens.

– Det retar mig att han inte är här i dag, det är därför jag har hans tröja på mig, lite ironiskt, säger Ola Bengtsson, om förra säsongens stjärnförvärv till laget.

TV: Bengtsson: "Det retar mig att han inte är här"

– Vi kom inte fram i går. Han har inte tackat nej, men ska göra klart sina studier och sedan hitta ett jobb som funkar med bandy. Det är en lite annan sits än förra säsongen, det är inte sportsligt utan handlar om hans livssituation.

Pär Törnberg gjorde 47 poäng under sin första säsong i LBK, tillika hans första i allsvenskan.

– Jag ville göra klart det här nu, men har inte lyckats med det. Så vi får vända på andra spår istället, säger Ola Bengtsson.

Man ska förvänta sig att LBK värvar någon, alltså?

– Ja, det kan man göra. Blir det inte ett beslut på att Törnberg inte ska spela med oss så vill vi hitta en annan mittfältare. Sedan letar vi fortfarande med ljus och lykta efter en forward.